Która opolska potrawa jest prawdziwym skarbem? Sprawdzi to jury konkursu Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki regionów. Udział może wziąć każdy kto kultywuje kulinarne tradycje Opolszczyzny. Na małą skalę. Komisja wybierze najlepsze potrawy i produkty regionalne, jak: produkty mięsne, rybne, mleczne i miody lub nalewki.
Udział wziąć może każdy. Wystarczy udokumentować, że wytwarza się dany produkt. Ważne, że trzeba to robić tradycyjnymi metodami wywodzącymi się ze zwyczajów województwa Opolskiego. Jury wybierze najlepsze smakołyki w dwóch kategoriach - produkt, oraz potrawa. A, że Opolszczyzna regionalnych smaków ma sporo, to będzie z czego wybierać.
Zwycięzcy będą mogli powalczyć też z producentami z całej Polski o tytuł Perły regionów. Czas na zgłoszenia macie do 26 lipca.
Jesteś świadkiem ciekawego zdarzenia w waszej okolicy? A może chcesz poinformować o trudnej sytuacji w Twoim mieście? Czekamy na zdjęcia, filmy i gorące newsy! Piszcie do nas na: [email protected]